Gratinerad Hummer

4 personer
  • 2 st humrar
  • 2 dl Grädde
  • 1/5 dl vitt vin
  • En bit morbier ost
  • 2 st Charlottenlök
  • Dill
  • Riven ost
  • Smör
  • 1 msk mjöl
  • Salt och peppar
Gratinerad hummer Morbiergratinerad hummer

Gör så här

Börja med att dela humrarna på mitten på längden.

Gröp ur hummerköttet och hacka det i mindre bitar. Finhacka charlottenlökarna. Lägg en stor klick smör i en kastrull och stek löken tills den blir mjuk. Strö över lite mjöl och blanda med smöret.

Häll på grädden och vinet. När grädden blivit varm, ha i morbierosten i mindre bitar och rör om tills osten smält. Salta och peppra och ha i finhackad dill. Till sist i med hummerbitarna.

Fyll hummerskalen med såsen och lägg lite riven ost på toppen.

Lägg humrarna i ugnsform och gratinera i ca 15 min på 200 grader.

Publicerad i Fisk