Havreflarn

ca 50 stycken
  • 150 g smör
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 2 msk kaffegrädde eller mjölk
  • 4 msk ljus sirap
  • 1,5 tsk bakpulver
havreflarn Havreflarn

Gör så här

Det går snabbt och enkelt att göra havreflarn. Och det blir riktigt gott!

Smält smöret i en bunke. Häll i de övriga ingredienserna och blanda om. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. Klickarna flyter ut ganska mycket i ugnen så gör inte för stora och lägg dem inte så tätt. Ungefär som femkronor brukar bli bra.

Grädda ca 5 minuter i ugnen på 200 grader och låt svalna på plåten. Tills de blir gyllenbruna. Var noga med att inte låta dem vara för länge i ugnen. De går snabbt från välgräddade till brända.

Publicerad i Fika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*