Inbakad fläskfilé

4 port.
  • Ca 600g fläskfilé
  • 1 paket smördeg
  • Schalottenlök 7-8 st
  • Champinjoner 6-10st (400g)
  • Crème fraîche 2 dl
  • Vitlök 2 klyftor
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Bryn fläskfilén i stekpanna tills den fått fin färg.

Därefter steker du champinjoner, sharlottenlök och vitlök och tillsätter sedan crème fraîche och låter det koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Skär några snitt i fläskfilén och lägg på svampfyllningen.

Vik ihop smördegen till ett paket runt fläskfilén och se till att det blir tätt. Lägg i en ugnsform. Pensla degen med ägg och sedan in ugnen i 30 minuter.

Klart!

Publicerad i Kött

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*