Laxsallad med ägg och färska blad

  • Ett paket rökt lax
  • Färsk bladspenat, en påse
  • 1 st röd lök
  • 3 st ägg, hårdkokta
  • 1 halv gurka
  • Fina små tomater
  • Olivolja
  • Citron
  • Salt
  • Peppar
Snabblagad men mycket fräsch sallad med rökt lax och kokt ägg.

Gör så här

Skölj bladspenaten och låt den torka till sig lite.

Skiva rödlöken.

Dela de små tomaterna. Skär upp de kokta äggen i mindre delar på valfritt sätt. Skiva lite gurka. Lägg upp allt i en trevlig skål och servera mitt på bordet.

Börja gärna med att lägga bladspenat i botten och bygg vidare.

En snabb dressing gör du med lite olja, citronsaft, salt och peppar. Häll detta sedan över din sallad.

Publicerad i Fisk, Nyttigt, Snabbt