Mazariner

16 st
  • 100 g Smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 150 g sötmandel
  • 3 bittermandlar
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 2 ägg
Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • ca 2 msk vatten

Gör så här

Vispa med elvisp eller mixa smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skålla och skala mandeln. Mixa den fint eller mal den i mandelkvarn. Blanda med socker och smör. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.

Tryck ut degen i mazarinformar av papper eller i smorda metallformar. Ställ formarna på en plåt. Lägg i fyllningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Rör samman glasyren och bred över när kakorna kallnat.

Tips! En enklare fyllning får man av att röra ihop 200 g grovriven mandelmassa, 75 g rumsvarmt smör och 2 ägg. Pudra över florsocker i stället för glasyren.

Publicerad i Fika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*