Pasta med kantareller och parmesan

4 port.
  • 400 g. pasta t.ex. Gnocchi
  • 500 g kantareller/trattkantareller
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl parmesan
  • hackad bladpersilja
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Koka pastan enligt paketets anvisning. Skala och finhacka scharlottenlök och vitlök. Rensa och skär kantarellerna i bitar om de är stora. Lägg sedan kantarellerna i en torr och het stekpanna. Låt svampen fräsa tills vätskan har kokat bort. Tillsätt då 1-2 msk olivolja och hälften av schalottenlöken och vitlöken. Krydda med salt och peppar, och låt fräsa tills svampen är nästan knaperstekt. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs resten av vitlöken, schalottenlöken och chilin i 1-2 msk olivolja i några minuter. Häll i vinet och låt det koka tills ca hälften är kvar. Tillsätt sedan hönsbuljongtärningen med ca 1,5 dl vatten. Låt småkoka några minuter och till sedan nästan all parmesanen. Blanda pastan med såsen och svampen. Strö över persiljan och resten av parmesanen och servera. Jättegott!

Publicerad i Pasta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*