Rabarberpaj smulpaj

4 port.
  • Två gröna äpplen
  • Ca 4 st 30 cm långa rabarberstjälkar (eller så många som behövs för ett ca 3 cm tjockt lager)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Smuldeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 g smör
rabarberpaj En jättegod smulpaj som är lätt att laga

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skrubba rabarberna och skär dem i ca 2 cm tjocka bitar
  3. Skrubba äpplena och skär dem i klyftor som du delar på mitten
  4. Smöj en ugnsäker form och lägg i rabarber- och äppelbitarna
  5. Strö över vaniljsocker och socker

Smuldegen

  1. Blanda mjöl, socker och smör i en skål. Arbeta samman till en grynig massa med hjälp av fingrar eller elvisp.
  2. Täck rabarberna med smuldegen.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg. Ca 20 – 30 minuter eller tills rabarberna har mjuknat.

Servera med vaniljsås eller glass!

Publicerad i Baka, Fika