Skorpor

  • 50 g Jäst
  • 30 g Smör, rumstempererat
  • 5 dl Vatten, fingervarmt
  • 2 tsk Salt
  • 10 dl Vetemjöl special
  • 6 dl Vetekli
  • 1 dl Solrosfrön
Skorpor

Gör så här

Smula ner jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen har löst sig.

Klicka i smöret och häll i salt, vetemjöl och grahamsmjöl.

Arbeta degen med maskin i minst fem minuter eller minst 10 minuter för hand.

Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Dela degen i fyra delar och forma dem till längder. Ca två cm höga och fem cm breda. Låt dem jäsa under bakhandduk i ca 30 minuter till.

Pensla med vatten och grädda i ugnen på 220 grader i 12 minuter. Ta ut bröden och skär dem i bitar ca två cm tjocka. Sprid ut dem på plåten och grädda dem ca 15 minuter till.

Publicerad i Baka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*