Småfranska

12 st
  • 50 g Jäst
  • 30 g Smör, rumstempererat
  • 5 dl Vatten, fingervarmt
  • 2 tsk Salt
  • 8 dl Vetemjöl special
  • 8 dl Grahamsmjöl
Småfranska

Gör så här

Smula ner jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen har löst sig.

Klicka i smöret och häll i salt, vetemjöl och grahamsmjöl.

Arbeta degen med maskin i minst fem minuter eller minst 10 minuter för hand.

Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Dela degen i 12 delar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakhandduk i ca 30 minuter till.

Pensla med vatten och grädda i ugnen på 250 grader i ca 14 minuter.

Det går även att dela degen i två och göra långfranska istället. Grädda då i ca 25 minuter istället.

 

Publicerad i Baka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*